Vooraf

Per 1 januari 2010 gaan de huidige gemeenten Horst aan de Maas en Sevenum samen met de dorpen Meerlo, Tienray en Swolgen een nieuwe gemeente vormen. In de loop van november 2008 wordt de naam van die fusiegemeente vastgesteld. Op 16 oktober 2008 stelde een commissie van vier historici voor de fusiegemeente de naam ‘Horst aan de Maas’ te geven. Dit voorstel viel niet overal in even goede aarde, zo bleek vrijwel meteen. Naar het zich laat aanzien zal de discussie over de nieuwe gemeentenaam nog wel even blijven voortwoeden. Dit weblog gaat die discussie op de voet volgen. Af en toe met een knipoog, maar zo objectief mogelijk, dus de samensteller zal zich onthouden van persoonlijke meningen (zonder garantie dat hem dit ook lukt).

woensdag 29 oktober 2008

Inspectie-te-paard

De pers was vanmiddag uitgenodigd om een inspectie-te-paard van de Sevenumse troepen in de Heesbeemden bij te wonen (geluid aanzetten):
De komende weken zal er ongetwijfeld verandering in komen, maar nu maakten paard en ruiter op sommige momenten nog een wat onervaren indruk:

1 opmerking:

Anoniem zei

Ha Wim,

Het is weer dagelijks feest voor mij.

Groet Jacquelineliant